Over Dwarsakker

Wie zijn wij? 

In 2018 is Stichting Dienstenzorgcentrum Dwarsakker opgericht om een woon- en diensten-zorgcentrum (DZC) te realiseren voor de dorpsgemeenschap van Terbroek en haar directe omgeving. Later is deze stichting opgesplitst in twee stichtingen: 

Stichting Welzijn en Zorg Dwarsakker

Voorzitter: Dirk van de Streek
Secretaris: Ineke Jonker
Penningmeester: Jaap Porte

Stichting Diensten Zorgcentrum Dwarsakker(Wonen en Beheer)

Voorzitter:  Henk Smit
Penningmeester: Dicky van de Fliert

Onze uitgangspunten zijn steeds gehandhaafd: betaalbare appartementen voor senioren uit Terbroek. Daarnaast realiseren wij inpandig een DZC dat de centrale vestigingsplaats vormt voor een goede eerstelijns gezondheidszorg in Terbroek. Deze uitgangspunten passen bij het motto van onze gemeenschap: Voor Terbroekers door Terbroekers. 

Dwarsakker is een gastvrij en open complex met daarin appartementen, verschillende eerstelijns voorzieningen en zorgappartementen en is gelegen op een mooie landelijke locatie. Het is een modern gebouw,  heeft een open en prettige uitstraling en voldoet aan alle eisen van deze tijd.   

Een prachtig multidisciplinair woon- en zorghuis met gemotiveerd en zorgzaam personeel en betrokken vrijwilligers, die letterlijk in het hart van ons dorp met de bewoners zorgen voor levendigheid, zingeving en een goede kwaliteit van leven.